Hulp

Een beroep doen op de Vlaamse Reddingshonden

De Vlaamse Reddingshonden werken volledig kosteloos en kunnen ingezet worden bij verdwijningen, rampen, instortingen, ...

Zo gaat u te werk:

Wanneer iemand wordt vermist is het zeer belangrijk dat men zo snel mogelijk de politie contacteert. Zij zullen de nodige stappen ondernemen en de zaak coördineren.

De politie is te bereiken op het nummer 101 (nationale nummer) of u kan ook contact opnemen met het plaatselijke korps. Zij zullen aan de hand van vragen en bevindingen beslissen welke stappen er worden ondernomen en welke middelen er zullen worden ingezet. U kan steeds onze diensten voorstellen, maar het zal steeds de politie zijn die bepaalt of we al dan niet worden ingezet.

U kan ook rechtstreeks contact met ons op nemen via ons alarmnummer. Wij zullen dan deze zaak bekijken en zien welke stappen er kunnen worden ondernomen. Let wel op, wij zullen nooit op eigen houtje een zoekactie ondernemen. Alles gebeurt in samenspraak met de politie. Er zal dan in eerste instantie contact opgenomen worden met het korps dat met deze zaak is belast. Wanneer zij het nodig achten zullen verdere stappen ondernomen worden.

Ook brandweerdiensten kunnen op ons een beroep doen bij instortingen.
De Vlaamse Reddingshonden zijn 24/24, 7/7 te bereiken en kunnen ten allen tijden worden opgeroepen en ingezet.

Je kan ons bereiken op volgend alarmnummer: 0496/45 29 66